Droom je ook steeds weg?

26 sep 2018

o lang keek je ernaar uit. En nu is het alweer voorbij… Hadden we maar altijd vakantie! Na een paar weken alleen doen waar jíj zin in hebt, roept de plicht weer. Tijd om aan het werk te gaan. De kids weer naar school. Sportclubs en overige verplichtingen slokken weer een vast deel van je week op.

Heus, er zijn mensen die er halsreikend naar uitkijken om weer dagen met structuur te hebben. Maar er zijn steeds meer mensen die last hebben van het Post-vakantie-syndroom. De terugkeer naar je dagelijkse routine kan namelijk serieus fysieke en mentale klachten veroorzaken. Vermoeidheid, gebrek aan concentratie en droefheid, je zou zomaar het gevoel kunnen hebben dat je helemaal niet bent weggeweest. Maak korte metten met deze after-holiday dip!

BALANS

Zorg voor een goede balans tussen werk en ontspanning. Focus niet te veel op één lange vakantie, maar plan meerdere korte breaks. Dan heb je elke keer weer iets om naar uit te kijken. Kun je alvast een weekendje weg boeken? Doen!

MINDSET

En waarom niet het vakantiegevoel op en na je werk een beetje vasthouden? Het gaat om je mindset! Ga lekker wandelen in je pauze, trakteer jezelf op een goede kop koffie en droom nog even weg. Als het lukt, ga je op tijd naar huis en zet je de barbecue even aan.

KRIEBELENDE AMBITIES

Tijdens je vakantie bedenk je plannen, krijg je nieuwe ideeën. Misschien beginnen langgekoesterde ambities weer te kriebelen. Die bed & breakfast in Italië? Eindelijk voor jezelf beginnen? Eenmaal terug in je vaste ritme, verdwijnen deze ideeën snel weer naar de achtergrond. Dus wil je er echt iets mee? Zet die stap nu! Wedden dat je er heel veel energie van krijgt?

KANTOORARTIKELEN SAAI?

En werk kan best leuk zijn toch. Helemaal als je je lekker voelt in je omgeving. Kantoorartikelen saai? Nee joh, kies voor leuke kleurtjes en maak je werkplek lekker vrolijk. Zorg ervoor dat je lekker zit en vergeet niet regelmatig je benen even te strekken.

En die eerste werkdag? Je zult merken dat het eigenlijk stiekem best meevalt. Je hebt je (leuke ;-)) collega’s weer gesproken, de eerste stappen in dat nieuwe project gezet en even geacclimatiseerd. Je hoeft niet meteen volle bak aan de slag. Begin rustig, start met eenvoudige taken en probeer je momenten van ontspanning, thuis én op het werk, te bewaken. Dan kom je er wel!

Terug naar overzicht