Sport je Slim

16 dec 2020

Zijn de coronakilo’s er nog niet eens af en zitten de kerstkilo’s er alweer aan? Tijd om het jaar te beginnen met een nieuwe start. Hoe je dat doet? Een flinke portie sport is het antwoord. En sporten helpt niet alleen om je fysiek beter te voelen en die extra kilootjes kwijt te raken. Sporten verbetert ook je mentale welzijn. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Een hoger energielevel
Hoe gek het ook klinkt, want eigenlijk zou sporten je alleen energie moeten kosten. Maar niets is minder waar. Als het je lukt om je regelmatig naar de sportschool te verplaatsen bouw je conditie op. En die conditie zorgt er weer voor dat je gedurende de dag meer energie hebt. Heel fijn voor een pittige brainstorm of lastige klus.

Een vrolijk humeur
Wanneer je aan het sporten bent, maak je feelgood hormonen aan. Kortom, sporten maakt vrolijk. Die feelgood hormonen zorgen ervoor dat je minder last hebt van negatieve of depressieve gevoelens en maken je een stuk vrolijker.

Een betere focus
Doe je veel aan krachttraining? Dan kun je er zeker van zijn dat je jezelf goed kunt focussen. Krachtoefeningen vereisen namelijk veel concentratie.

En hoe meer jij je concentratie op de proef stelt, hoe beter het wordt. Wil jij je wat beter af kunnen sluiten van je omgeving tijdens het werken? Dan weet je wat je te doen staat.

Een goed geheugen
Ga jij tijdens je wekelijkse sportsessie zwaarder en sneller ademen? Dat is helemaal niet zo vervelend als je wellicht altijd dacht. Als je ademhaling versnelt, komt er meer zuurstof in je lichaam. En deze zuurstof komt uiteindelijk weer in je hersenen terecht. Dat stimuleert de aanmaak van neuronen: de delen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor je geheugen en je gedachtes.

Kortom, sporten maakt je een stuk productiever. Wil jij 2021 goed beginnen? Sport je slim!

Terug naar overzicht