Ga naar de inhoud
Sluit

Thuiswerken in coronatijd

5 januari 2021

Thuiswerken in coronatijd

‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’. Dat is de oproep van het kabinet. Thuiswerken vraagt aanpassingsvermogen. En aandacht voor lichamelijke en mentale gezondheid.

Wij zijn van mening dat ‘gezondheid’ voor iedereen een kostbaar goed is. Daarom wil Kieft All Office bijdragen aan de preventie van werk gerelateerde klachten, zoals RSI, met betaalbare producten. Het is lastig om tijdens beeldschermwerk een gezonde werkhouding te waarborgen, vooral wanneer het werk snel af moet zijn of wanneer er veel concentratie nodig is. Daarom is een goed ingerichte werkplek zeer belangrijk. Een ergonomische werkplek dwingt ongemerkt om een gezonde werkhouding aan te nemen.

“We laten u stap voor stap zien hoe een werkplek op kantoor ergonomisch ingericht kan worden.”

Stoelhoogte
Zet uw voeten plat op de grond en stel de hoogte van de stoel zo in dat de knieën op heuphoogte zijn. Als u goed achter in de stoel zit, zou u 3 tot 5 vingers moeten kunnen plaatsen tussen de voorkant van de zitting en uw knieholte.

Ondersteuning van de rugleuning
Stel de rugleuning van uw stoel in. Plaats de rugleuning zo dat de hoek tussen de rug en de bovenbenen ongeveer 90° is.

Hoogte armsteunen
Zet de armsteunen zo hoog dat de onderarmen worden ondersteund terwijl de schouders afhangen. Stel (indien mogelijk) de breedte van de armsteunen in, zodat de armen direct naast het lichaam worden ondersteund.

Kantelmechanisme
Maak (indien mogelijk) gebruik van het kantelmechanisme van de stoel, zodat u tijdens het werk constant wordt ondersteund in uw werkhouding

Bureauhoogte
Stel het bureau in op de juiste hoogte. Als u op uw correct ingestelde stoel zit, dan dient de bovenkant van het werkblad even hoog te zijn als de bovenkant van de armsteunen.

Beeldschermhoogte
Zet het beeldscherm recht voor uw lichaam en op de juiste hoogte.

Afstand beeldscherm
Plaats het beeldscherm op de juiste afstand tot uw ogen (50- 70 cm) en tenminste 2 meter tot het raam.

Gebruik documenthouder
Plaats uw document verhoogd tussen toetsenbord en beeldscherm in, zodat u in een rechte houding kunt werken.

Muis
Plaats de muis in het verlengde van de onderarm en binnen handbereik. Bedien de muis vanuit de hele arm i.p.v. vanuit de pols. Laat uw hand tijdens muisgebruik ontspannen op de muis rusten en haal deze eraf wanneer u de muis niet gebruikt.

Toetsenbord
Plaats het toetsenbord recht voor u en binnen handbereik. Zorg ervoor dat de pootjes zijn ingeklapt, zodat de polsen tijdens typen zo plat mogelijk zijn.

klik hier voor ons assortiment.