Ga naar de inhoud
Sluit

Wat heb je echt nodig op kantoor?

23 juli 2024

Een goed ingericht kantoor is de basis voor productiviteit, creativiteit en het welzijn van je medewerkers. Maar wat is er nou eigenlijk echt nodig om een kantoor optimaal in te richten? In een tijd waarin werken vanuit huis een steeds vaker voorkomend fenomeen is, is het essentieel om de werkplek op kantoor zo goed in te richten dat medewerkers graag op kantoor aan het werk gaan. In deze blog nemen we jou mee langs de belangrijkste benodigdheden voor een modern kantoor met een fijne werksfeer. Ontdek de mogelijkheden van Kieft All Office.

De basisbenodigdheden voor een modern kantoor

Wanneer je van start gaat met de inrichting van je nieuwe kantoor, zijn er een aantal basisbenodigdheden waar je rekening mee moet houden. Deze elementen vormen als het ware de ruggengraat van een functionele en efficiënte werkplek.

 

  • Kwalitatief kantoormeubilair

Een comfortabele plek om te zitten en genoeg ruimte op het bureau zijn essentieel. Ergonomisch ontworpen stoelen zorgen voor extra comfort en ondersteunen een goede houding. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw werknemers geen fysieke klachten overhouden aan een werkdag. Denk er ook aan om een verstelbaar bureau neer te zetten. Dit geeft medewerkers de kans om tijdens de werkdag staand aan het werk te gaan.

 

  • Moderne apparatuur

Met een computerscherm uit 2010 kom je niet meer weg. Geen modern kantoor kan zonder de nodige betrouwbare technologie. Dan hebben we het over computers, monitors, printers en netwerkapparatuur. Zorg ervoor dat de technologie up-to-date is om de efficiëntie van medewerkers te waarborgen.

 

  • Communicatie op orde

Wanneer je op kantoor een goede samenwerking wilt ondersteunen, is het essentieel om de interne en externe communicatie op orde te hebben. Denk hierbij aan het installeren van goede telefoonsystemen en apparatuur om te kunnen video bellen. Maar denk ook aan strak ingerichte vergaderruimtes waar je met de verschillende teams binnen het bedrijf in alle rust kan overleggen.

 

  • De kleine details

Naast de algehele inrichting van het kantoor, zijn er een aantal zeer belangrijke details die we niet mogen vergeten. Zo is het belangrijk om te denken aan de alledaagse items, zoals pennen, papier, notitieblokken, nietmachines etc. Wanneer deze kleine details goed geregeld zijn kan de medewerker de focus houden op zijn/haar werk.

 

Door deze basisbenodigdheden te installeren op kantoor, leg je een stabiele basis voor een modern kantoor. De verdere inrichting van het kantoor kan naar wens worden verzorgd, zolang je er maar voor zorgt dat de basis goed staat.

 

Onmisbare details in de inrichting van het kantoor

Wanneer je de basis hebt staan, kun je bezig met het plaatsen van details. Welke details gaan er voor zorgen dat jouw medewerkers met plezier naar het kantoor toe komen?

 

  • Groene planten

Wanneer je er voor zorgt dat er genoeg groen aanwezig is op kantoor, zal de ruimte een frisse en uitnodigende uitstraling krijgen. Planten zijn een eenvoudige en kosteneffectieve manier om ervoor te zorgen dat de esthetiek van het kantoor verbeterd wordt. Bovendien zuiveren groene planten de lucht door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Dit draagt bij aan een gezonde werkomgeving.

 

  • Passende verlichting

Jouw medewerkers zitten niet te wachten op afgesloten ruimtes met TL verlichting. De verlichting die je kiest voor het kantoor kan een grote invloed hebben op de sfeer in de ruimte. Natuurlijk licht is ideaal, maar goede kunstmatige verlichting kan ook bijdragen aan het verbeteren van de sfeer op kantoor. Investeer in verlichting die de ogen niet vermoeid en een warme, uitnodigende sfeer creëert.

 

  • Gezellige koffiehoek

Menig mens draait op koffie. Dit zal op een kantoor niet anders zijn. Zorg er daarom voor dat de koffieruimte niet alleen beschikt over een goed koffiezetapparaat, maar ook over een passende zithoek. Geef je medewerkers de kans om af en toe achter het scherm weg te stappen om de gedachten op een rijtje te zetten, of om simpelweg te genieten van een goede bak koffie.

 

Sterke details kunnen een kantoor maken of breken. Let goed op de wensen van je personeel en speel hier op in met bijpassende details. Zijn er bijvoorbeeld klachten over de oploskoffie die je hebt staan? Zorg en dan voor dat er een goed koffiezetapparaat wordt aangeschaft. Dit soort kleine aanpassingen kunnen de werknemerstevredenheid een flinke boost geven.

 

Advies nodig voor de inrichting van je kantoor?

Wanneer je advies nodig hebt voor de inrichting van je kantoor, of de volledig inrichting wil laten verzorgen, ben je bij Kieft All Office aan het juiste adres. Of het nu gaat om kantoorartikelen, de inrichting van vergaderruimtes of het installeren van de nieuwste